Voor meer informatie over wat het vernieuwen van een testomgeving betekent en hoe u dit aanvraagt, raadpleegt u Over testomgeving vernieuwen.
In dit onderwerp worden de beschikbare opties beschreven voor het regelen hoe integraties, Single Sign On (SSO) en gegevens worden verwerkt tijdens een vernieuwing.
- Als u een standaardvernieuwing wilt gebruiken, hoeft u geen opties aan te vragen. Standaard worden alle Productie-LTI- en uitbreidbaarheidstools en -koppelingen naar de testsite gekopieerd.
- Dit omvat LTI 1.1- en 1.3-tools. LTI 1.3-koppelingen worden om beveiligingsredenen gedowngraded naar LTI 1.1 in de testsite.
U kunt meerdere vernieuwingsopties aanvragen, maar sommige opties kunnen niet worden gecombineerd omdat ze niet-compatibele acties uitvoeren. Sommige opties, gebruikers uitschakelen, opslag beperken of e-mailadressen verwijderen, kunnen onafhankelijk van een vernieuwing van een testomgeving worden aangevraagd.
Vernieuwingsopties:
- hebben invloed op de hele Brightspace®-instantie en alle organisaties;
- maken op verzoek deel uit van elke vernieuwing.
Wanneer u een vernieuwing via uw CSM of TAM aanvraagt, controleert en voegt u opties toe die u wilt gebruiken.
Lijst met toegestane lokale gebruikers, tweeledige verificatie, extra SSO-instellingen behouden
Optie: Authenticatie SSO: Wis Prod en Keep test
- Behoudt de lijst met toegestane lokale gebruikers van de testsite.
- Behoudt 2FA-tokens (tweeledige verificatie) van de testsite.
- Behoudt SSO-knoppen en aanmeldinstellingen van de testsite.
- Behoudt SAML JIT-configuratie en roltoewijzingen van de testsite.
- Behoudt OpenID Connect-toewijzingen van de testsite.
- Behoudt SAML IDPS, sleutels en metagegevens van de testsite.
Alle LTI verwijderen
Optie: Alle LTI verwijderen
- Hiermee verwijdert u alle bestaande LTI-tools en koppelingen van de testsite.
- Kan niet worden gebruikt met LTI 1.1 en 1.3: productie wissen en test behouden.
Bestaande testuitbreidbaarheid en Valence-tools behouden
Optie: uitbreidbaarheidstools: productie wissen en test behouden
- Hiermee worden niet de te testen productie-, uitbreidbaarheids- en Valence-tools en -providers gekopieerd.
- Behoud de testuitbreidbaarheids- en Valence-tools en -providers.
Bestaande LTI 1.1- en 1.3-testversies behouden
Optie: LTI 1.1 en 1.3: productie wissen en test behouden

|
Belangrijk: Als u Alle LTI verwijderen selecteert, worden alle LTI-tools en -koppelingen in de testomgeving permanent verwijderd. Als u deze optie met LTI 1.1 en 1.3 wilt gebruiken: productie wissen en test behouden worden mogelijk alle LTI-gegevens in de testomgeving permanent verwijderd.
|
Bestanden beperken/opslag verkleinen
Optie: Opslag beperken op datum
- Hiermee beperkt u bestanden die beschikbaar zijn of die naar de niet-productie-instantie worden gekopieerd als onderdeel van een vernieuwing.
- Verkleint de opslagruimte van testsites zodat klanten het opschonen van gegevens kunnen richten op de productie.
- Op een opgegeven datum (bijvoorbeeld 24-03-2024) worden bestanden die het laatst vóór die datum zijn gemaakt of gewijzigd, verwijderd uit de database met vernieuwde testinstanties.
- Dit heeft geen gevolgen voor gegevens, alleen voor de opslag.
- Als een testsitegebruiker een Dropbox-indiening bekijkt die is verwijderd, bestaat de Dropbox-indiening nog steeds en zijn alle gegevens over de indiening nog beschikbaar in de gebruikersinterface.
- Als u de bijlage probeert te openen, wordt een foutmelding weergegeven omdat het bestand niet in een test bestaat. De gegevens bestaan, maar u kunt het bestand niet openen.
Getroffen bestandstypen
Bestanden beperken/opslag beperken heeft gevolgen voor de volgende bestandstypen:
- Testfeedback
- Discussiebijlagen
- Dropbox-indieningen van gebruiker
- Dropbox-indieningen van groep
- Dropbox-gebruikersfeedback
- Dropbox-groepsfeedback
- Kluisgroepen
- Inhoud

|
Opmerking: Het heeft geen gevolgen voor huisstijlen en logo's. |