U kunt gebruikers inactief maken als u hun toegang tot Brightspace® wilt blokkeren, maar hun gegevens en bijbehorende informatie wilt behouden voor administratieve doeleinden. Het deactiveren van gebruikers verbergt al hun gegevens, maar wist of verwijdert hun inschrijvingen niet. Wanneer u gebruikers opnieuw activeert, herstelt het systeem al hun gegevens in alle organisatie-eenheden waarvoor zij eerder waren ingeschreven.

|
Belangrijk: U moet de rolmachtiging Gebruikers > Kan gebruikers activeren of deactiveren hebben om deze actie uit te voeren. Raadpleeg Gebruikersmachtigingen voor meer informatie. In sommige Brightspace®-gebieden kan nog steeds informatie voor inactieve gebruikers verschijnen, waardoor instructeurs openstaande taken kunnen uitvoeren die verband houden met eerder ingezonden werk. In Toewijzingen kunnen inactieve gebruikers bijvoorbeeld zichtbaar blijven terwijl evaluaties worden voltooid.
|
Gebruikers deactiveren of opnieuw activeren
- Klik in het menu Beheertools op Gebruikers.
- Voer de gewenste gebruiker in het veld Zoeken naar... in. U kunt de zoekresultaten filteren door Zoekopties tonen te selecteren en de gewenste opties in of uit te schakelen.
- Klik op het vergrootglaspictogram om de zoekopdracht uit te voeren.
- Selecteer op de pagina Gebruikers de gebruikers die u wilt wijzigen.
- Voer een van deze twee handelingen uit:
- Selecteer via de koppeling Meer acties de optie Gebruikers deactiveren.
- Selecteer via de koppeling Meer acties de optie Gebruikers activeren.
