Als een cursist twee Brightspace®-accounts heeft, kunt u de twee gebruikersaccounts samenvoegen zodat hun verdiende beloningen in één profiel worden samengevoegd. Wanneer u accounts samenvoegt, brengt Brightspace® alle verdiende beloningen van de brongebruiker over naar de doelgebruiker. De doelgebruiker behoudt bestaande gegevens en neemt de verdiende beloningen van de brongebruiker over, zodat u een nauwkeurige beloningsgeschiedenis en certificaattranscripties kunt bijhouden. Deze actie mag alleen door een beheerder worden uitgevoerd.
Wat wordt er overgedragen wanneer u gebruikers samenvoegt?
De doelgebruiker ontvangt het volgende van de brongebruiker:
- Verdiende beloningen (actief en verlopen)
- Metagegevens van beloningen, inclusief:
- Beloond door
- Criteria
- Bewijs
- Datum van uitgifte
- Vervaldatum
De volgende beloningen worden niet overgedragen:
- Ingetrokken beloningen
- Beloningen die door de brongebruiker zijn gemaakt
Aanvullende overdrachtregels:
- De doelgebruiker wordt ingeschreven in cursusedities waarin de brongebruiker rechtstreeks was ingeschreven (als het onderdeel Inschrijvingen is geselecteerd tijdens de samenvoeging).
- Trapsgewijze inschrijvingen worden niet overgedragen.
- Groepsvoortgang wordt niet overgedragen.
Na de samenvoeging:
- De brongebruiker wordt gedeactiveerd. Hierdoor kunnen beheerders brongebruikersgegevens waar nodig herstellen.
- Gegevensreeksen worden bijgewerkt om de gebruikersstatus, inschrijvingen en uitgegeven beloningen te weerspiegelen.
Vereiste machtigingen voor Gebruikers samenvoegen
Als u gebruikers wilt samenvoegen, moet uw rol over de volgende machtigingen beschikken:
- Gebruikers > Mag gebruikers samenvoegen
- Gebruikers > Gebruikersbeheertool bekijken
- Gebruikers > Zoeken naar [rol]
- Gebruikers > [Rol] inschrijven
- Gebruikers > E-mailadressen van gebruikers weergeven
Twee gebruikersaccounts samenvoegen en beloningen overdragen
Zodra u de vereiste machtigingen hebt, kunt u twee gebruikersaccounts samenvoegen en verdiende beloningen overdragen naar een doelgebruiker.
Twee gebruikersaccounts samenvoegen en verdiende beloningen overdragen naar een doelgebruiker
- Selecteer in het menu Beheertools de optie Gebruikers.
- Selecteer op de pagina Gebruikerstools het tabblad Gebruikers samenvoegen.
- Om het bronaccount te vinden, voert u de gegevens van de gebruiker in bij Gebruikers zoeken en selecteert u vervolgens het pictogram Zoeken (vergrootglas).
- Als u het bronaccount wilt instellen, selecteert u de gebruiker bij de resultaten en bevestigt u dat de sectie Brongebruiker wordt bijgewerkt naar de geselecteerde gebruiker.
- Klik op Volgende.
- Om het doelaccount te vinden, voert u de gegevens van de gebruiker in bij Gebruikers zoeken en selecteert u vervolgens het pictogram Zoeken (vergrootglas).
- Als u het doelaccount wilt instellen, selecteert u de gebruiker bij de resultaten en bevestigt u dat de sectie Doelgebruiker wordt bijgewerkt naar de geselecteerde gebruiker.
- Selecteer Volgende.
- Selecteer onder Stap 3: Informatie selecteren om te kopiëren minstens een van de volgende onderdelen om over te dragen:
- Controleer de geselecteerde onderdelen in het Samenvoeging bevestigen dialoogvenster en selecteer Gebruikers samenvoegen.

|
Belangrijk: Nadat u de samenvoeging hebt voltooid, deactiveert Brightspace® de brongebruiker. Zorg ervoor dat u de juiste doelgebruiker selecteert voordat u bevestigt, omdat u deze actie niet ongedaan kunt maken.
|